Dag 21 - Boottrip naar de dolfijnen

15 februari 2009 - Kaikoura - Dolphin Encounter, Nieuw-Zeeland

Na het ontbijt lekker rustig aan gedaan. We hadden afgesproken om met een boot te gaan varen en de hoop dolfijnen te zien. Van mensen op de camping hadden we al gehoord dat ze ’s morgens dolfijnen hadden gezien dus we hadden veel hoop dat het bij ons ook ging lukken, je weet het tenslotte nooit met die wilde dieren… 'wild life' zoals ze hier zeggen.

We moesten een eind lopen naar de 'Dolfin Encounter' en daar aangekomen konden we eerst koffie gaan drinken, mooi voor ons!

We werden daarna met een film ontvangen, nadat eerst alle mensen die met de dolfijnen gingen zwemmen zich hadden omgekleed. Lilian moest vreselijk lachen om de instructies die de snorkelaars kregen, hoe je je duikbril niet op moest zetten of hoe je niet te water moest gaan (als een bommetje) e.d.. De rest was wat minder maar toch erg vermakelijk. Daarna gingen we in een bus en werden we naar de boot gebracht. Het was een stabiele boot dus we waren niet bang om te gaan varen. We zagen ook de hele tijd land en alleen Yessim hoefde een zwemvest aan, een goed teken! Toen we een eind gevaren hadden minderde de kapitein vaart en wat we toen zagen was prachtig. Een hele grote school dolfijnen, ze buitelden en sprongen en zwommen met de boot mee en er onder door. Irene en Yvette wilden graag met de dolfijnen zwemmen maar dat zat al vol. Maar op de boot kon je mooiere plaatjes van de dolfijnen maken en zag je alles heel goed.

De zwemmers mochten er een paar keer in, in de zee, om naar de dolfijnen toe te zwemmen. De bedoeling was dan om de beestjes geïnteresseerd te houden. Dat kon door te zingen door je snorkel, door rondjes te zwemmen of door te buitelen. Maar dat zagen we de zwemmers niet echt doen, eerlijk gezegd waren we ook meer bezig met de dolfijnen en hun buitelingen als naar de zwemmers te kijken. Op een gegeven moment verliezen de dolfijnen interesse en gaan ze weer wat verder. De zwemmers weer aan boord en dan vaar je weer achter de school dolfijnen aan. Alle zwemmers er weer uit, wij weer fotograferen en filmen en genieten van alle beesten rond de boot. Het blijft een prachtig gezicht en het waren er denk ik wel 80. Heel veel foto’s en film, later voeren we terug. Op de terugweg wilde de kapitein nog een Albatros laten schrikken zodat hij op zou vliegen maar dat lukte niet. De albatros keek erg verstoort naar de boot en dobberde rustig verder. Op de heenweg hebben we ze wel zien viegen, alleen van een afstand, dan krijg je ze niet goed op de foto, helaas.

Terug aan wal gingen we naar de camping terug. Gegeten en daarna koffie gedronken. Bijtijds naar bed. Morgen weer verder rijden.

Note: We hebben een filmpje van de dolfijnen op deze blog gezet. Wist je trouwens dat Yvette op de locatie ook onze plaats op de camping invoert. Zo zie je zelfs waar we staan. De locatie bij deze dag is waar we dolfijnen hebben gezien, als je ver genoeg inzoomt zie je zelfs stipjes in het water van toen de foto op Google Maps werd genomen... echt waar, kijk maar!